flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи суду на час карантину

18 березня 2020, 09:10

На виконання рішення зборів суддів Кременецького районного суду від 18 березня 2020 року №4, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», враховуючи лист голови Ради суддів України №9рс-186/20 від 16 березня 2020 року,  з метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, наказом голови суду у Кременецькому районному суді встановлено особливий режим роботи, а саме:

 

  1. Тимчасово, з 18 березня до 03 квітня 2020 року встановити особливий режим роботи Кременецького районного суду Тернопільської області, згідно якого :

    • Судові справи, призначені у період з 18 березня по 03 квітня 2020 року, у яких пояснення учасників справи є обов’язковими та які не можуть бути розгляді без їх участі, знімаються з розгляду (з повідомленням про час та дату наступного засідання);

    • Справи, які не потребують обов’язкової участі сторін (за наявності заяв про розгляд справи без участі сторін) розглядати у встановленому порядку;

    • Невідкладні судові справи розглядати у встановленому законом порядку;

    • Канцелярії суду на вказаний період здійснювати прийом документів в обмеженому режимі (до 13 год. 00 хв., судові справи, які за законом мають розглядатися невідкладно до 16 год. 00 хв.)

  2. У вказаний період часу неявка осіб в судові засідання не буде розцінюватися судом, як неповага до суду та не будуть застосовуватися заходи процесуального примусу, також судом не будуть прийматися рішення по залишенню справ без розгляду у зв’язку з неявкою сторін.

  3. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу здоров’я та керівництво суду.

  4. Особливий режим роботи Кременецького районного суду адаптовується і доповнюється відповідно до ситуації в країні та регіоні, а також може бути продовжений у разі потреби.