flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Соборності України!

22 січня 2024, 10:11

Привітання Вищої ради правосуддя з Днем Соборності України 

Історична подія об’єднання українських земель в єдину державу символізує для нас відродження незалежності, силу характеру та духу українського народу.

Сьогодні соборність для нас означає деокупацію всіх українських територій, захоплених ворогом. Заради цієї мети ми всі гуртуємося і допомагаємо нашим захисникам наближати день Перемоги. Весь світ побачив нашу єдність та взаємодопомогу у боротьбі за свободу рідної землі.

Шануємо і пам’ятаємо кожного, хто присвятив своє життя складному, довготривалому процесу державотворення.

 

Привітання Верховного Суду з Днем Соборності України

105 років тому в Києві був проголошений Акт Злуки українських земель. 

Ця знакова в історії нашої держави подія увінчала одвічні прагнення українського народу до об’єднання й незалежності. 

Сьогодні, як і тоді, ідея соборності залишається основоположною національною цінністю українців, за яку ми боремось. 

Тож нехай цей День Соборності стане символом нашої незламної волі до єднання у ці важкі часи.

 

Привітання Голови Ради суддів України з Днем Соборності

Шановні колеги-судді, працівники апарату судів, органів та установ системи правосуддя!

Сьогодні, 22 січня, у день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. День єдності усіх українських земель, день єднання українців як в межах своєї держави, так і в усьому світі. Усіх тих, хто визнає себе представником нескореної нації, народженої у віковічній боротьбі за право жити на своїй, Богом даній землі.

Це право у нас зараз, як і століття тому, знову намагається забрати росія та росіяни. Ненависть ворога до українців та України - звіряча, вона така жорстока, що світ визнає її геноцидом, а ми, як ніколи розуміємо, що збереження держави й народу залежить від єдності народу й держави, що національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії імперської росії.

Два роки активної фази війни з тих 10-и, відколи росія вторглася на територію нашої держави, довели, що ворог не відмовився від своїх злочинних намірів, більше – вони стають дедалі людиноненависницькими й жорстокими. Протистояти їм ми можемо тільки нашою єдністю, вірою й згуртованістю.

Тому нині ми, кожен на своєму місці, маємо докладати якнайбільше зусиль, знань, досвіду для того, щоб зберегти й зміцнити Соборність нашої держави, захистити її території, а що найголовніше - права її громадян, які творять та відстоюють Україну!

З Днем Соборності! Слава Україні!

З повагою

Голова Ради суддів України Богдан Моніч

 

Привітання Служби судової охорони з Днем Соборності України

Сьогодні наша країна відзначає одне з найважливіших державних свят, яке символізує єдність та неподільність української нації – День Соборності України!
 
Саме цього дня 105 років тому відбулося проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Велику Україну.
 
І сьогодні наша країна об’єднана та соборна в боротьбі проти ворога, який вирішив знищити українську націю.
 
Судові охоронці в усіх куточках України надійно охороняють установи системи правосуддя навіть у безпосередній близькості до лінії фронту, часто рятуючи життя людей під обстрілами. Як нинішні співробітники Служби, так і колишні пліч-о-пліч з іншими силами безпеки та оборони країни нищать ворога по усій лінії фронту. Адже зараз – час для єднання і спільної боротьби з тими, хто посягнув на незалежність вільної України.
 
Так само разом ми святкуватимемо українську Перемогу, яка подарує нам мирне небо та віру у світле українське майбутнє, яке ми будуватимемо спільно.
 
Зі святом! Слава Україні!